هیچ راهی برای درمان فوری کبد چرب وجود ندارد زیرا ماهیت این بیماری طوریه که به تدریج و آهستگی افراد را مبتلا می کند. لذا برای درمان آن هم باید شکیبا باشید. البته مصرف سیزیجات، غذاهای حاوی فیبر و آنتی اکسیدان بالا به همراه بعضی داروهای گیاهی به روند درمان کبد چرب سرعت بیشتری می بخشند. کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دارای 4مرحله یا گرید مختلف است. این مراحل به سونوگرافی کبد اشاره دارند و بر اساس میزان تجمع چربی و رسوبات ناسالم دور اندام کبد اندازه گیری می شوند.
در دنیا هیچ راهی برای درمان فوری کبد چرب وجود ندارد. زیرا ماهیت این بیماری به گونه ای است که به تدریج و آهستگی فرد را مبتلا می کند. به این معنی که شروع درمان آن هم باید با صبر و حوصله دنبال شود. خبر خوش این است که برخی مواد غذایی و داروهای طب سنتی هستند که به روند درمان کبد چرب سرعت می بخشند. میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر و یا داروهایی که برای درمان فوری کبد چرب موثر هستند:
- داروی گیاهی اوکسین جی
- آووکادو
- سیب
- چغندر
- سیر
- توت و انجیر
- انگور و لبو
- خاکشیر و سرکه سیب
- کلم بروکلی
فرقی نمی کند که شما در چه رنج سنی هستید. کودکان، نوجوانان، جوانان، افراد میانسال و سالخوردگان، همگی به نوعی در معرض این بیماری خاموش هستند. ما در این بخش میخواهیم بررسی کنیم که دقیقا هر فردی به چه نوع گریدی از کبد چرب مبتلا می شود. و روش های کاربردی و موثر درمان کبد چرب در طب سنتی را به شما آموزش میدهیم.
در این روش درمانی برای کبد چرب گرید 1 و گرید 2 و فیبروز کبدی( کبد چرب گرید3) ما به بررسی علائم این سه گرید از کبد پرداخته و همچنین بطور موثر راهکارهای نوین طب سنتی در مورد درمان هر گرید از کبد چرب را با شما به اشتراک می گذاریم.
انواع کبد چرب غیر الکلی
کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دارای 4مرحله یا گرید مختلف است. واژه ای که تحت نام گرید از آن استفاده می شود. در واقع به سونوگرافی کبد اشاره دارد. که بر اساس میزان چربی انباشته شده در کبد( جگر انسان) از گرید 1تا گرید 4 طبقه بندی می شود.
مراحل اصلی ( گرید های کبدی) NAFLD به شرح زیر است:
- کبد چرب ساده (استئاتوز) -انباشته شدن چربی در سلول های کبدی ( تا حدی بی ضرر) که ممکنه تنها در طی آزمایش های انجام شده به دلیل دیگری تشخیص داده شود.(گرید 1)
- استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) – شکل جدیتر NAFLD، که در این مرحله کبد ملتهب شده است. ( کبد چرب گرید 2)
- فیبروز – در این مرحله التهاب مداوم باعث ایجاد بافت اسکار در اطراف کبد و رگهای خونی مجاور میشود، اما کبد همچنان قادر به حفظ عملکرد طبیعی خود است.(گرید 3)
- سیروز – شدیدترین مرحله، که پس از سالها التهاب رخ می دهد. در این مرحله کبد منقبض شده و دچار زخم و توده می شود. این آسیب دائمی است که منجر به نارسایی یا سرطان کبد می شود.(گرید 4)
ممکنه سالها طول بکشد تا فیبروز یا سیروز ایجاد شود. ایجاد تغییرات در سبک زندگی برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت بسیار مهم است.